Yazılım Düzce Gelecek Şimdi” etkinliği gerçekleştirildi

12 Ara

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile Yazılım ve Enformatik Topluluğu tarafından düzenlenen “Yazılım Düzce Gelecek Şimdi” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğin ilk gününde Sn. Abdullah İŞSEVER ve Sn. Doruk FİŞEK, ikinci gününde Sn. Gökhan YÜCEL, Sn. Bora KAŞMER ve Sn. Çağlar ÖZENÇ bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Üniversitemiz Mehmet Akif Ersoy merkezi dersliklerinde yapılan programa; topluluk danışmanı Öğr.Gör Günay TEMÜR ve Arş. Görevlisi Hakan GÜNDÜZ, davetli konuklar ve öğrencilerimiz katıldı.
Son dönemlerde hem dünyada hem ülkemizde tartışılmaya başlanan yapay zekanın ne olduğundan, nasıl bir makine öğrenilebilirliği olduğundan bahsedildi. Her ülkenin en üst safhalarda bulundurmak istediği güvenlik boyutunun teknolojiye bakan tarafı siber güvenlik konu edildi. Bilginin bütünlüğünü, gizliliğini ve kullanılabilirliğini sağlama pratiği olduğundan bahsedildi. Kullanıcısına çalıştırma, kopyalama, dağıtma, inceleme, değiştirme ve geliştirme özgürlükleri tanıyan özgür yazılımdan bahsedildi. Programa Asp.Net Core Mikroservisler, Azure SQL Databases,SQL Server on Linux konularını barındıran üç saat süren bir kod yazma süreci ile son verildi.